شبکه بهداشت و درمان چالوس
br ENGLISH
تاریخ: 1399/12/20 تعداد بازدید: 34
آشنایی والدین و معلم ها با موضوع پیشگیری از خودکشی در دانش آموزان
دقت بکنید که کودک (5 تا 12 سال) ممکن است فکر خودکشی داشته باشد ولی آن را به زبان نیاورد. به خاطر همین هیچ اشکالی ندارد که اگر کودکی علائم افسردگی را نشان می دهد، در مورد افکار خودکشی از او سوال کنیم.

آشنایی والدین و معلم ها با موضوع پیشگیری از خودکشی در دانش آموزان:

اقدام به خودکشی و هر نوع رفتار آسیب زننده به خود مثل خودزنی، اغلب نشانه ای از ابتلای فرد به یک اختلال روانپزشکی است و در ضمن اغلب نیازمند مداخله فوری از سوی یک متخصص است. عوامل مختلفی می توانند دست به دست هم داده و باعث شوند که کودک یا نوجوان اقدام به خودکشی نماید.

در بررسی علل خودکشی، اختلالات روانپزشکی مثل افسردگی در صدر علل قرار دارند. هر چند بسیاری از موارد اقدام به خودکشی منجر به فوت نمی شوند، اما هر یک اقدام به خودکشی، خطر اقدام بعدی را در خود فرد و یا اطرافیان او چندین برابر می کند. در نتیجه اقدام به خودکشی و تهدید به خودکشی در دانش آموز باید همیشه از سوی معلوم و والدین جدی گرفته شود.

شیوع اقدام به خودکشی در میان دختران سنین نوجوانی شایع تر از سایر گروه های سنی و جنسیتی می باشد، اما پسرها متاسفانه روش های خطرناک تری نسبت به دخترها برای خودکشی انتخاب می کنند. در نتیجه جان پسرها بیشتر از دخترها به دنبال خودکشی از دست می رود.

خودکشی تقلیدی نوعی از خودکشی است که در نوجوانان به دنبال شنیدن اخبار مدیریت نشده مربوط به خودکشی افراد دیگر و یا حتی به دنبال خودکشی یکی از دوستان یا همسالان رخ می دهد.

نوجوانان (13 تا 18 سال) بیشتر از کودکان در خطر اقدام به خودکشی هستند. در نوجوانانی که در حالت های روزانه نوسان زیادی نشان می دهند و به طور مثال از یک حالت غمگین به سمت یک حالت خشمگین و پرانرژی می روند و یا ارتباط کلامی برقرار نمی کنند و یا تمایل به مصرف سیگار و مواد مخدر پیدا کرده اند، خطر اقدام به خودکشی بیشتر است.

چه باید کرد؟

دقت کنید که خودکشی یک اورژانس روانپزشکی است و هر وقت با کودک یا نوجوانی موجه شدید که حرف از خودکشی می زند و یا تهدید به خودکشی می کند، حتما این موضوع را در اسرع وقت با مربی منتخب در میان بگذارید تا او مداخلات لازم را انجام دهد. کودک یا نوجوانی که به خودکشی فکر می کند و یا از آن صحبت می کند ممکن است هر لحظه اقدام به خودکشی کند. بنابراین به هیچ عنوان نباید تنها گذاشته شود. باید به او گفته شود که نگران سلامتی او هستید و باید در اولین فرصت با مربی منتخب صحبت کند و سپس از طریق او به پزشک مراجعه کند.

آشنایی  والدین و معلم ها با موضوع پیشگیری از خودکشی در دانش آموزان